getlev

All-electric warmtepomp: de voordelen

Met de schommelende energieprijzen zijn steeds meer mensen op zoek naar alternatieven voor het verwarmen op gas. Eén van die alternatieven is de zogeheten all-electric warmtepomp.Daarnaast hoor je de term hybride warmtepomp ook vaak vallen. Dat is een warmtepomp die kan samenwerken met je cv-ketel. Uiteindelijk is de all-electric warmtepomp de oplossing waarmee je 100% op gas kunt besparen. Dat is natuurlijk al een groot voordeel. Maar er zijn nog meer voordelen. Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rij.

All-electric verwarmen

Wanneer je de benaming all-electric ofwel volledige elektrische warmtepompen hoort, denk je misschien dat een warmtepomp alleen gebruikmaakt van elektriciteit. Dat is echter niet helemaal waar. De warmtepomp maakt gebruik van energie uit de buitenlucht, grondwater, aarde of ventilatielucht. Deze energie gebruikt de warmtepomp in combinatie met elektriciteit voor de compressor en andere onderdelen. Dit wordt omgezet in warmte koelte voor je woning en voor het verwarmen van het water voor je keuken en badkamer.

De besparing op je gasverbruik

Een warmtepomp zorgt ervoor dat je 100% op je gasrekening bespaart. Kook je elektrisch? Dan heb je helemaal geen gasaansluiting meer nodig. Veel warmtepompen hebben overigens een hoog rendement, waardoor het een zeer energiezuinige manier van verwarmen is. Met een hybride warmtepomp bespaar je ook op je gasrekening, maar vervalt deze nog niet helemaal.

Minder CO2-uitstoot

Maar het gaat niet alleen om de besparing op je gasverbruik. Het is ook beter voor het milieu dan de traditionele cv-ketels. Met een warmtepomp verminder je de CO2-uitstoot aanzienlijk. En dat is ook een reden dat de overheid het stimuleert en er ook een subsidie voor in het leven is geroepen: de ISDE-subsidie.

Stijging woningwaarde

Een positieve bijkomstigheid van het laten installeren van een elektrische warmtepomp is ook dat je woningwaarde zal stijgen. Je krijgt hierdoor een beter energielabel en je huis is aantrekkelijker in de verkoopmarkt.

Constante warmte of koelte in je huis

Een warmtepomp zorgt voor een fijne, gelijkmatige temperatuur in huis. In de winter warmte in de zomer kunnen veel warmtepompen ook zorgen voor het koelen van je woning. Dan heb je dus geen airco of ventilator meer nodig.

Zo zie je maar dat er meer voordelen zijn van een all-electric warmtepomp dan alleen het besparen op je gasverbruik. Informeer bij een installateur naar de mogelijkheden voor jouw woning.