getlev

Wanneer heb je stalen rijplaten nodig?

Als aannemer in de woningbouw moet je ervoor zorgen dat het bouwterrein voldoet aan de eisen die eraan gesteld worden. Je moet ervoor zorgen dat er niemand zonder toestemming het bouwterrein kan betreden. Daarom moet je om je bouwterrein een hekwerk plaatsen. Wanneer de grond van het terrein, waarop je gaat bouwen, zacht of drassig is, moet je vooraf maatregelen nemen. Je moet ervoor zorgen dat zwaarbeladen vrachtwagens, op je terrein kunnen komen, zonder het risico te lopen dat ze wegzakken. Dat kun je bereiken door gebruik te maken van stalen oprijplaten die geschikt zijn voor zwaar verkeer. Omdat je de oprijplaten, maar voor een bepaalde periode nodig hebt, is het verstandig om ze op tijd te huren. De rijplaten moeten op hun plaats liggen, voordat je met het bouwen gaat beginnen.

Geen beschadigingen veroorzaken

Wanneer je langs een weg gaat bouwen, die voorzien is van een stop- en fietspad, dan moet je die beschermen. Wanneer je geen voorzorgsmaatregelen neemt en de zware vrachtwagen moet over het fietspad en stoep om op je bouwterrein te komen, moet je voorkomen dat er beschadigingen optreden. Zou de stoep en fietspad beschadigd worden en je hebt geen voorzorgsmaatregelen genomen, dan zul je zelf voor de kosten moeten opdraaien. Dat geldt ook wanneer er een evenement op een grasveld wordt gehouden. Dan worden de aanrijroutes voorzien van rijplaten. Deze kunnen van kunststof of staal zijn. De rijplaten worden zo aangebracht dat de parkeerplaatsen voor de auto’s goed bereikbaar zijn.

Stalen rijplaten verhuur

Wanneer je tijdelijk stalen rijplaten nodig hebt, is het verstandig om ruimschoots van tevoren de stalen rijplaten verhuur te regelen. Voor de stalen rijplaten verhuur kun je de firma Kolbe benaderen. Ze staan bekend om flexibele en betrouwbare rijplaten verhuur. Wanneer je weet hoeveel rijplaten je nodig hebt en de gewenste periode weet, kun je dat aangeven bij hun rijplaten verhuur. Kolbe levert uit eigen grote voorraad. Het maakt niet uit of je stalen of kunststof rijplaten nodig hebt. Wanneer je ze besteld, kunnen ze de rijplaten binnen zes uur afleveren. Wanneer de rijplaten worden afgeleverd, zullen de rijplaten op de aangegeven plek gelegd worden.

Schone en rechte stalen platen

De rijplaten zijn recht en schoon. De rijplaten worden, door gebruik te maken van een kraan, die op de wagen is gemonteerd, weggelegd. Stalen rijplaten hebben een lengte van vijf meter met een breedte van anderhalve meter. De kunststof rijplaten hebben een lengte van vier meter en zijn één meter breed. Je kunt ook rekken huren waarmee het bouwterrein afgezet kan worden.