getlev

Wat valt er allemaal onder een motorverzekering?

Een motorverzekering is essentieel voor elke motorrijder. Het biedt bescherming tegen verschillende risico’s die gepaard gaan met het rijden op een motor. Wanneer je besluit direct je motor verzekeren, is het belangrijk om te weten wat er allemaal onder de dekking valt. De basisdekking van een motorverzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze dekt de schade die je met je motor aan anderen toebrengt. Dit is de minimale dekking die wettelijk verplicht is. Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Een WA+ (beperkte casco) verzekering dekt bijvoorbeeld ook diefstal, brand, storm- en hagelschade aan je eigen motor. De meest uitgebreide optie is de All Risk (volledig casco) verzekering. Deze biedt dekking voor vrijwel alle schade aan je motor, ook als deze door eigen toedoen ontstaan. Bij het kiezen van de juiste motorverzekering is het belangrijk om je eigen behoeften en omstandigheden in overweging te nemen, zoals de waarde van de motor, je rijgedrag en hoe vaak je rijdt.

Is het mogelijk om motorkleding mee te verzekeren?

Ja, het is mogelijk om motorkleding mee te verzekeren met je motorverzekering. Motorkleding, zoals helmen en beschermende pakken, kan kostbaar zijn en is essentieel voor je veiligheid op de weg. Veel motorverzekeringen bieden de mogelijkheid om deze items mee te verzekeren, vaak als aanvullende dekking. Dit betekent dat bij schade of diefstal van je motorkleding je een vergoeding kunt krijgen. Het is belangrijk om de voorwaarden van je motorverzekering goed te bekijken om te zien of motorkleding standaard is meeverzekerd of dat je dit apart moet aangeven. Soms geldt er een maximumbedrag voor de dekking van motorkleding. Het verzekeren van je motorkleding is een slimme zet. Het biedt extra zekerheid en beschermt je investering in essentiële veiligheidsuitrusting.

Welke schades worden niet gedekt?

Hoewel motorverzekeringen een breed scala aan situaties dekken, zijn er bepaalde schades die meestal niet gedekt worden. Schade die opzettelijk wordt veroorzaakt of het gevolg is van roekeloos gedrag, zoals rijden onder invloed van alcohol of drugs, wordt niet gedekt. Ook schade die ontstaat terwijl de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft, valt buiten de dekking. Schade die wordt veroorzaakt tijdens het gebruik van de motor voor illegale activiteiten of races wordt ook uitgesloten. Verder is slijtage door normaal gebruik meestal niet gedekt. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen om te begrijpen welke schades wel en niet gedekt zijn. Voor specifieke vragen over dekking kun je altijd contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij, zoals Univé, die je gedetailleerde informatie kan geven over de dekking en uitsluitingen van je motorverzekering.